Artykuły: Zdrowie
• Kiedy sięgnąć po koper
Koper włoski uprawiany w wielu rejonach świata, od lat wykorzystywany jest (w postaci ziół, przyprawy i nasion) przy produkcji leków, alkoholu i...
2020-12-13
• Wartości odżywcze mięsa karpia
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez...
2020-12-11
• Kilka powodów , dla których warto jeść fasolę
Jesień to doskonały czas na wprowadzenie do swojego codziennego jadłospisu fasoli. To właśnie w tym okresie zawiera ona najwięcej składników...
2020-12-04
• Kilka super produktów na okres jesienny
Jesień kojarzy nam się z przedzimowym letargiem. Wszystko wydaje się szare, pada deszcz i za oknem szybciej robi się ciemno. Nie dajmy się tym...
2020-12-02
• Kilka sposobów na ekonomiczne odchudzanie w czasie pandemii – Dietetyk kliniczny Aneta Strelau
Większość z nas kojarzy przejście na dietę z koniecznością zakupów w sklepach ze zdrową żywnością lub różnymi specyfikami wspomagającymi proces...
2020-11-24
• Ryzyko zwrotne zwiane z nadwagą i otyłością w czasach pandemii
Jakie jest ryzyko zdrowotne związane z nadwagą i otyłością w czasach pandemii?
2020-11-24
• Jak uchronić się przed grzybica jelit?
Przyprawy, używane już od wieków, słyną nie tylko z polepszania walorów smakowych potraw, ale także z właściwości leczniczych. Wpływają na procesy...
2020-11-18
• Dlaczego warto jeść jabłka ?
Jabłka, oprócz doskonałego smaku i poręcznej wielkości, są niezwykle cenne dla naszego organizmu. Stanowią źródło składników odżywczych oraz...
2020-11-09
• Sposoby na jesienną depresję
Depresja jest powszechną na świecie chorobą. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia, szacuje się, że depresja dotyka obecnie 350 milionów...
2020-11-02
• Wspieramy odporność na wiele sposobów
Co roku w sezonie jesienno-zimowym, odporność zwykle obniża się i przez to jesteśmy bardziej podatni na działanie bakterii i wirusów. Wahania...
2020-10-27